Stalen dakpannen2016-12-14T12:09:44+01:00

Waarom DTH?

Met veel enthousiasme zijn wij u van dienst bij het aanbrengen en onderhouden van vrijwel alle soorten dakbedekkingen voor platte en hellende daken.

Stalen dakpannen

veiligheid-op-dakDakpanprofielplaten

Dit zijn profielplaten in de vorm van dakpannen. De platen lopen van nok tot goot en worden veelal toegepast in de agrarische- en industriële bouw, zoals loodsen, schuren, etc. De stalen platen zijn tweezijdig verzinkt en van beschermende coatings voorzien. De bovenzijde is afgewerkt met een kleur coating naar keuze, de onderzijde is voorzien van een interieur coating. De dakpanplaten hebben een laag eigen gewicht en zijn onderhoudsvrij.

Systeemopbouw

Zelfdragende dakpanplaten, geprofileerd in de vorm van een keramische dakpan en leverbaar in de verschillende typen. Alle dakpanplaten zijn geschikt voor dakhellingen vanaf 8 graden en kunnen in diverse kleuren en coatings worden geleverd.

De dakpanplaten worden machinaal gevormd uit stalen platen.

Toebehoren

Bevestigingsmiddelen: zelftappende, corrosievast stalen schroeven, voorzien van een kunststof afdichtingsring en een kop in de kleur van de panelement. Verder zijn dampremmende folies, afdichtingsbanden e.d. beschikbaar.Hulpstukken, accessoires De dakpanplaten kunnen met een groot aantal hulpstukken en dakaccessoires tot een totaalpakket worden gecompleteerd.

Beschikbaar zijn onder andere windveren, gevelstukken, nokstukken, leklijsten, dakdoorvoeren, doorvoerpanelen, speciale stukken voor schilddaken, e.d. De meeste hulpstukken en accessoires kunnen in de kleur van de dakpanplaten worden geleverd.

Specificatie

Vorm Geprofileerde dakpanplaten, zie illustraties.
Afmetingen Afhankelijk van het type. Alle typen kunnen op maat worden geleverd.
Gewicht Het eigen gewicht van de ongeïsoleerde dakpanplaten bedraagt ca.5 kg/m².
Oppervlaktestructuur Glad of licht gestructureerd, afhankelijk van de coating.
Kleur De stalen dakpanplaten kunnen, afhankelijk van de gekozen coating, in een groot aantal kleuren worden geleverd.
Brandbaarheid De dakpanplaten zijn onbrandbaar volgens NEN 6064.
Bestandheid
De dakpanplaten zijn weerbestendig, bestand tegen hagel en gaan de aanhechting van vuil, bladval en mos tegen.
Chemische bestandheid afhankelijk van de toegepaste coating.
Toepasbaarheid Toepassing op hellende daken in woning- en utiliteitsbouw.
Geschikt voor nieuwbouw en renovatie.
Toepasbaar onder andere als dakbedekking op woningen, bungalows, sporthallen, industriehallen, werkplaatsen, garages e.d.
Onderhoud Onderhoudsvrij. Door de geringe aanhechting van vuil, bladval en mos wordt de dakbedekking tijdens een regenbui schoongespoeld.

Dakrenovaties

Door het lage gewicht van dakpanplaten hoeft bij dakrenovaties de oude dakbedekking niet verwijderd te worden. Dit geeft een directe besparing op sloop- en afvalkosten en de isolerende werking van de oude dakconstructie kan behouden blijven. De dakpanplaten zijn daarom zeer goed geschikt voor renovatie van daken met (asbest)golfplaten of van oude singel- en bitumendaken.

Dakpanelementen

Dit systeem is uiterst geschikt voor woningen, waar de constructie geen gewone dakpannen kan dragen, zoals chalets, vakantiewoningen en daken met bitumineuze shingles.

Hiervoor zijn deze lichtgewicht elementen ontwikkeld om toch een dakpan op uw dak te hebben. Dit dakbedekkingsysteem is zeker licht van gewicht, namelijk vanaf 4,6 kg per m². Om u een idee te geven, normale dakpannen wegen ca. 40-45 kg per m². Lichtgewicht, degelijk, onderhoudsvrij en een fabrieksgarantie van 30 jaar! Het dakbedekkingsysteem bestaat uit dakpanelementen, welke bestaan uit 6 traditionele aaneensluitende dakpannen. De elementen hebben een afmeting van 1.200 x 450 mm (Delta) en hebben een dubbele sluiting zowel in de lengte als in de breedte.

Elk element is als volgt opgebouwd, basisdrager is staalplaat van 0,5 mm bekleed met Aluzinc Plus, voorbehandeld en koud geperst. De bovenzijde is afgewerkt afhankelijk van uw keuze: Gepareld, Satiné óf Gekorreld.

De elementen worden in verband gelegd op houten panlatten. De bevestiging gebeurt d.m.v. gegalvaniseerde en geharde nagels in bijpassende kleur als de pannen, e.e.a. volgens voorschriften van de fabrikant. Hierna wordt het gehele dak afgemonteerd met hulpstukken in dezelfde kleur als de dakelementen, zoals halfronde nokvorsten, eindstukken, hellingvoetstukken en gevelpannen. Hierdoor is het dak moeilijk te onderscheiden van een traditioneel pannendak.

dakpanprofielenDe onvolmaaktheden in het dak die bij renovatie veelvuldig voorkomen, worden door de soepelheid van het systeem gecorrigeerd. Daarnaast kunnen deze stalen dakpannen al worden toegepast bij een helling vanaf 7° (12,27%) door de goede sluiting van de elementen.

3 basisprofielen

  • Delta, de klassieke pan
  • Alpha, de vlakke pan
  • Sierra, de Spaanse pan

Afmetingen

Lengte Werkende lengte Breedte Werkende breedte Gewicht per m² Aantal stuks / m²
Delta 1200 1140 450 404 4,6 kg/m² ± 2,2
Alpha 1185 1104 450 398 4,8 kg/m² ± 2,2
Sierra 1040 1000 425 400 6,5 kg/m² ± 2,5

Lengte & breedte in mm

3 types van afwerking

  • Gepareld : uitzicht van een traditionele pan
  • Satiné : uitzicht van een geëmailleerde pan
  • Gekorreld : ruwe afwerking

Kleuren

Er zit altijd wel een kleur tussen die u mooi vindt. Op ons kantoor in Sliedrecht hebben wij alle kleuren bemonsterd. Voor verdere interesse kunt u contact met ons opnemen.

Dak-op-dak renovatie

De praktische eigenschappen van stalen dakpannen zorgen misschien wel voor het meeste rendement bij dakrenovatie. Want vaak is het mogelijk dat de oude dakbedekking gewoon blijft liggen. En dat de lichtgewicht stalen dakpannen daar overheen gemonteerd worden. Deze dak-op-dak-methode kan worden toegepast bij daken van golfplaten, shingles of bitumen.

De voordelen spreken voor zich:

  • Forse besparing op sloop- en afvalstortkosten.
  • De isolatiewaarde van het bestaande dak blijft gehandhaafd.
  • Tijdens de werkzaamheden blijft het dak gewoon dicht.
  • Door het geringe gewicht van de platen hoeft de dakconstructie meestal niet verstevigd te worden of compleet vernieuwd te worden.